reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ingredience na těsto postupně smícháme. Do mísy dáme droždí, cukr, zalijeme vodou, přidáme sůl, olej a mouku. Těsto prohněteme. Až je těsto vláčné, necháme minimálně hodinu vykynout. Po vykynutí rozdělíme na tři stejné části.

Podsypeme si moukou pracovní desku (ne na dřevě ani silikonu, těsto by lepilo). Vytvarujeme malý bochánek z jedné části a pomalu od středu začneme těsto zpracovávat a roztahovat. Nezasahovat do úplného okraje, protože by potom okraj při pečení nenakynul. Těsto propracováváme, aby bylo rovnoměrně tenké. Nemusí být kruh. Zpracováváme tak, aby se vešlo na pekáč.

Když máme těsto nachystané, vezmeme pekáček, vyložíme pečícím papírem a klademe jednotlivé ingredience. Já mám nejraději quatro formaggi, takže těsto lehce poliji smetanou, aby nikde nepřetékala, ale ani málo, aby pizza nebyla suchá. Postupně klademe sýry podle libosti (např. hermelín, nivu, mozzarellu, eidam). Niva a eidam lépe nastrouháme. Posypeme oreganem a možno přidat např. kukuřici.

Italskou pizzu dáme do naplno předehřáté trouby a pečeme přibližně 8 - 10 minut dle výhřevnosti. Okraj musí být křupavý, pak vytáhneme. Pak už jen italskou pizzu nakrájíme a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Italská pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.