reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italská pizza Margherita

Tato rajčatová pizza získala název podle královny Markéty, která jí poprvé ochutnala v Neapoli.


  • 4,1

    40×

    4,1 40
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

5056 kJ / 1207,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru.

Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené dozlatova.

Pizzu Margheritu nakrájíme na dílky a podáváme třeba na večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská pizza Margherita

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Italská pizza Margherita

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.