reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italská jarní minestrone

Vynikající osvěžující polévka s rajčaty, hráškem a sýrem.


  • 2,9

    1 505×

    2,9 1505
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a také nakrájíme najemno.

Na másle osmažíme cibuli a celer, zalijeme horkým vývarem a přivedeme do varu. Přidáme nakrájená rajčata, hrášek a nudle. Polévku povaříme ještě 10 minut a je hotovo.

Chuť polévky vylepšíme, když budeme k polévce podávat strouhaný sýr, ementál nebo parmazán. Italskou jarní minestrone rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská jarní minestrone

    Celkový počet komentářů: 4
    • freya
      freya

      Základ minestrone je olivový olej,ne proboha máslo.Dál všechno špatně,nemá smysl komentovat...

      04.10.2010 18:55:38

    • Radek
      Radek

      Minestrone (z italského minestra - polévka, s augmentativní příponou -one, tedy ve významu "velká polévka") je italská hustá zeleninová polévka. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, dále fazole, cibule, celer, mrkev a případně další zelenina. Neexistuje žádný pevně daný recept, většinou se prostě uvaří zelenina, jaká je v daném ročním období k disposici, někdy navíc těstoviny či rýže. Detaily receptu se liší i krajově. Většinou je vegetariánská, někdy se přidává maso nebo se jako základ použije masový vývar. Minestrone je jedno z nejoblíbenějších jídel italské kuchyně. Původně to byla součást tzv. cucina povera, tedy chudé kuchyně. Šlo o velice skromný pokrm, většinou podávaný jako hlavní jídlo.

      03.10.2010 13:13:48

    • Rudy
      Rudy

      To bude nějaký český bléé. Schází tomu už jen kečup.

      21.05.2010 20:10:33


    • Šárka
      Šárka

      Milý budulínku, byl jsi někdy v Itálii, protože tyhle suroviny, které ty dáváš do polévky, nemají s minestrone nic společného, hlavně ty nudle.

      08.02.2010 21:07:30


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Italská jarní minestrone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.