reklama
hledat uživatel
       

Italská foccacia

Recept na výborné a rychlé italské pečivo, které můžete nazdobit podle vaší libosti.


  • 5,0

    5 5
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1203 kJ / 287,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do mísy. Přidáme sůl, cukr, olej, kvasnice a vodu. Vypracujeme v hladké těsto. Pozor, těsto se lepí, což je v pořádku. Těsto necháme kynout asi 90 minut, případně můžeme těsto nechat do druhého dne v lednici v uzavřené nádobě, kde vykyne.

Lžící namočenou v oleji ukrojíme kus těsta. Rukama od oleje vytvarujeme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobíme vším, co máme rádi - česnek, kečup, sýr, olivy, sušená rajčata nebo jen hrubozrnná sůl apod.

Připravené placky pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

Italská foccacia je výborným pečivem pro různé příležitosti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Italská foccacia

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.