Italská čočková polévka

45 min | polévka | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2140x
Vydatná a netradiční varianta receptu na čočkovou polévku.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Čočku propláchneme a zalijeme osolenou vodou či vývarem. Já osobně používám gelový bujón. Kořenovou zeleninu s cibulí pokrájíme nadrobno či nastrouháme.

Přidáme kořenovou zeleninu s cibulí a přivedeme k varu. Po zhruba 20 minutách vaření pod pokličkou přidáme loupaná rajčata a důkladně promícháme. Polévku necháme ještě povařit na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne.

Když je čočka měkká, polévku ochutíme octem a čerstvě utřeným česnekem. Podle chuti můžeme polévku ještě osolit, opepřit, či přidat polévkové bylinky (petržel kudrnku, libeček, pažitku). Polévku není třeba zahušťovat, jak je u klasické čočkové polévky zvykem.

Italskou čočkovou polévku ihned podáváme na stůl.

Anda autor receptu:

Italská čočková polévka

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porcí
Vaše cena 950 běžně 1950 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Italská čočková polévka

Recept se nachází v 42 kuchařkách
Zdravé polévky
Anda
Zdravé polévky 4 recepty
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
zjirousek
Polévky 2036 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Italská čočková polévka

Celkový počet komentářů: 5
  • a jeste olivovy olej Vaclava 16.09.2014 13:16:41

    Americka varianta je se stejnou zeleninou, ale nakonec se do polevky pridava olivovy olej. A chutna vyborne.

  • Skoro stejne ingredience jako v USA Mirka 15.09.2014 21:33:02

    Akorat ze se v USA pouziva rapikaty celer, ne ta bulva.

  • solení čočky sikulka 14.09.2014 19:27:09

    Recept vypadá lákavě, ale mě učily babičky, že čočka se solí až na závěr jako všechny luštěniny, jinak zůstane tvrdá ! Já přidávám veškerou zeleninu i brambory a jíšku a solím opravdu až je uvařeno.

    • Re: solení čočky Mirka 15.09.2014 21:28:31

      Cocka po osoleni tvrda nikdy nebude ....a zkuste si uvarit treba takovou cizrnu. Jednou v osolene vode a pak v neosolene .,...ta v osolene vode bude mekka behem kratsi doby. Je to sice zajimave, ale je to tak.

    • Anda
      Re: solení čočky Anda 15.09.2014 13:24:35

      Vím, že se říká, že luštěniny se mají solit až nakonec, ale mně takhle čočka přijde chutnější a tvrdá nikdy nebyla :) Jíšku do této polévky nepřidávám, je to zbytečné a nezapadá to do zdravého stravování. Polévka už je sama o sobě dost hustá a především se sama zahustí zeleninou.

Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Italská čočková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept