Italská čočková polévka

45 min | polévka | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2281x
Vydatná a netradiční varianta receptu na čočkovou polévku.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Čočku propláchneme a zalijeme osolenou vodou či vývarem. Já osobně používám gelový bujón. Kořenovou zeleninu s cibulí pokrájíme nadrobno či nastrouháme.

Přidáme kořenovou zeleninu s cibulí a přivedeme k varu. Po zhruba 20 minutách vaření pod pokličkou přidáme loupaná rajčata a důkladně promícháme. Polévku necháme ještě povařit na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne.

Když je čočka měkká, polévku ochutíme octem a čerstvě utřeným česnekem. Podle chuti můžeme polévku ještě osolit, opepřit, či přidat polévkové bylinky (petržel kudrnku, libeček, pažitku). Polévku není třeba zahušťovat, jak je u klasické čočkové polévky zvykem.

Italskou čočkovou polévku ihned podáváme na stůl.

Anda autor receptu:

Italská čočková polévka

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Italská čočková polévka

Celkový počet komentářů: 5
  • a jeste olivovy olej Vaclava 16.09.2014 13:16:41

    Americka varianta je se stejnou zeleninou, ale nakonec se do polevky pridava olivovy olej. A chutna vyborne.

  • Skoro stejne ingredience jako v USA Mirka 15.09.2014 21:33:02

    Akorat ze se v USA pouziva rapikaty celer, ne ta bulva.

  • solení čočky sikulka 14.09.2014 19:27:09

    Recept vypadá lákavě, ale mě učily babičky, že čočka se solí až na závěr jako všechny luštěniny, jinak zůstane tvrdá ! Já přidávám veškerou zeleninu i brambory a jíšku a solím opravdu až je uvařeno.

    • Re: solení čočky Mirka 15.09.2014 21:28:31

      Cocka po osoleni tvrda nikdy nebude ....a zkuste si uvarit treba takovou cizrnu. Jednou v osolene vode a pak v neosolene .,...ta v osolene vode bude mekka behem kratsi doby. Je to sice zajimave, ale je to tak.

    • Anda
      Re: solení čočky Anda 15.09.2014 13:24:35

      Vím, že se říká, že luštěniny se mají solit až nakonec, ale mně takhle čočka přijde chutnější a tvrdá nikdy nebyla :) Jíšku do této polévky nepřidávám, je to zbytečné a nezapadá to do zdravého stravování. Polévka už je sama o sobě dost hustá a především se sama zahustí zeleninou.

Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Italská čočková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept