reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Italská ciabatta s olivami

Recept na křupavé italské pečivo s kousky oliv.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

21. 9. 2020

Postup přípravy

Olivy nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučněném vále důkladně asi 10 minut a propracujeme. Těsto necháme na teplém místě přikryté kynout až do zdvojnásobení objemu (asi 1 hodinu). Pokud nemáme zaručeně čerstvé droždí, připravíme si nejprve z droždí, špetky cukru a vlažné vody kvásek.

Na vále těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30 × 15 cm) poklademe olivami (pokud nechceme, olivy vynecháme) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Připravené ciabatty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout.

Ciabatty pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.

Italskou ciabattu s olivami podáváme podle chuti samotnou nebo jako přílohu k různým pokrmům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská ciabatta s olivami

    Celkový počet komentářů: 2

    • Monika
      Monika

      méně soli

      Recept je dobrý, ciabatty se krásně povedly, jen bych doporučila méně soli. Je to zbytečně moc slané, zvlášt pokud ještě dáte olivy.

      12.07.2017 22:29:22

    • evita
      evita

      skvělé! :)

      Akorát...když jsem nasypala 400 g mouky do misky, raději jsem přidala ještě jednou 400 g a udělala hned DVOJITOU dávku :DDDD (to mám z toho, že peču hladová :D) Rozhodně to stojí za to! Není nad čerstvé domácí pečivo :)
      Právě mi tady krásně voní:)
      Díky za super recept a s dovolením si ho přidám do "své" kuchařky :)

      12.05.2016 11:47:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Italská ciabatta s olivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.