reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italská ciabatta s olivami

Recept na křupavé italské pečivo s kousky oliv.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Olivy nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučněném vále důkladně asi 10 minut a propracujeme. Těsto necháme na teplém místě přikryté kynout až do zdvojnásobení objemu (asi 1 hodinu). Pokud nemáme zaručeně čerstvé droždí, připravíme si nejprve z droždí, špetky cukru a vlažné vody kvásek.

Na vále těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30 × 15 cm) poklademe olivami (pokud nechceme, olivy vynecháme) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Připravené ciabatty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout.

Ciabatty pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.

Italskou ciabattu s olivami podáváme podle chuti samotnou nebo jako přílohu k různým pokrmům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská ciabatta s olivami

    Celkový počet komentářů: 2

    • Monika
      Monika

      méně soli

      Recept je dobrý, ciabatty se krásně povedly, jen bych doporučila méně soli. Je to zbytečně moc slané, zvlášt pokud ještě dáte olivy.

      12.07.2017 22:29:22

    • evita
      evita

      skvělé! :)

      Akorát...když jsem nasypala 400 g mouky do misky, raději jsem přidala ještě jednou 400 g a udělala hned DVOJITOU dávku :DDDD (to mám z toho, že peču hladová :D) Rozhodně to stojí za to! Není nad čerstvé domácí pečivo :)
      Právě mi tady krásně voní:)
      Díky za super recept a s dovolením si ho přidám do "své" kuchařky :)

      12.05.2016 11:47:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Italská ciabatta s olivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.