Italian gelatto

30 min | dezert | 10 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 420x
Pravé gelatto připravené podle tradiční italské receptury.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejprve uděláme smetanový základ. Ušleháme bílky, přimícháme smetanu ke šlehání, mléko, kakao a želatinový ztužovač.

Potom do smetanového základu přimícháváme ovocnou přesnídávku. Dále přisypeme smíchané cukry. Směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.

Nakonec gelatto dáme na 12 hodin do mrazáku, kde ho občas promícháme.

Italian gelatto podáváme jako osvěžující dezert k různým příležitostem.

autor receptu:

Italian gelatto

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Italian gelatto

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Italian gelatto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept