Recept na známé indické placky používané jako příloha k různým pokrmům.
těsto | |
---|---|
0.5 lžičky | sůl |
200 ml | vlažná voda |
1-2 lžíce | rostlinný olej |
500 g | polohrubá pšeničná mouka |
na potření | |
máslo | |
podle chuti | |
mletý černý pepř |
V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, vlažnou vodu a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi. Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem. Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
Většina z nás, kteří jsme ochutnali indickou kuchyni, nemůže zapomenout na rozmanitou a nepopsatelnou variaci chutí a vůní. Kvůli této exotické kuchyni nemusíme vážit dalekou cestu do Indie nebo do indických restaurací, ale můžeme si kousek Indie přinést prostřednictvím indických pochoutek také do našich kuchyní.
autor Bublina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena