reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Indické placky čápátí

Recept na známé indické placky používané jako příloha k různým pokrmům.


  • 4,5

    105×

    4,4 105
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Energetická hodnota

1961 kJ / 468,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, vlažnou vodu a vypracujeme tuhé těsto.

Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi.

Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem.

Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Indické placky čápátí

    Celkový počet komentářů: 6
    • Dana Přibylová
      Dana Přibylová

      Výborné, levné a nasytí

      Rok jsem žila v Anglii v indické rodině, kde se čapátí dělaly každý večer. Obvykle jako příloha ke karí omáčce s masem a zeleninou. Ale někdy jsme je jedli i jen tak, samotné. Ihned poté, co se udělaly, se na ně dal kousek másla a jednotlivé čapátí se kladly na sebe, aby nevychladly a přikrývaly se utěrkou, dokud nebyly hotové všechny. S máslem byly výborné i jen tak, o samotě.

      18.11.2018 19:06:02

    • Ila
      Ila

      Komentář k receptu Indické placky čápátí

      Dnes jsem placky vyzkoušela. Jsou opravdu moc dobré a rychlé. Díky za recept.

      03.12.2016 20:35:49

    • jarda
      jarda

      ahoj trosku sem to vilepsil dal jsem tam upne vsechno co pisete ale pačuje na pravem sadle musim uznat opravdu bomba jsou plnene kuřecim masem a je to lepsi nez tortyla

      21.08.2016 19:10:02


    • Vefka
      Vefka

      skvělé a rychlé

      Děkuji za recept. Dnes jsem je udělala k fazolovému guláši a neměly chybu. Přidala jsem trošku sušených italských bylin a pár zrnek sušených kvasnic. Krásně se nafoukly, pomazala jsem přepuštěným máslem a má rozmlsaná rodinka jen mlaskala!

      14.06.2016 20:13:05

    • Katka
      Katka

      Vynikající

      Dala jsem půl na půl polohrubou a chlebovou mouku a placky byly úžašně křehké

      21.09.2014 12:48:49

    • Lubino
      Lubino

      Velice chutné, rychlé, jednoduché. Moc děkuji.

      06.09.2014 19:42:15


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Indické placky čápátí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.