reklama
hledat uživatel
       

Indické brambory

Zdravá alternativa zapečených brambor s masem. Recept na dobrý bezmasý oběd i večeři.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na tento recept neuvádím množství, to si každý dá podle svého uvážení, jak má rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cibuli orestujeme na oleji, nebo použijeme ghí, přidáme brambory a dáme společně péct do trouby.

V mixeru s nožem nastrouháme mozzarellu, přidáme kari, kmín, majoránku, sůl, pepř a vejce, vše ještě jednou promixujeme. Kdo nemusí mozzarellu, může udělat obměnu s tím, že směs si udělá ze šlehačky, strouhaného sýra, vajec, kari a kmínu. První varianta není tak tučná.

Jakmile jsou brambory měkké, tak směs nalijeme na brambory a zapečeme tak asi 25 minut při 150 °C v horkovzdušné troubě. Když se začne dělat krustička, troubu vypneme.

K indickým bramborám doporučuji jako přílohu kysané zelí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Indické brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.