Indická rýže s fazolkami a hráškem

1 hod | hlavní chod | 2 porce | indická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 23190x
Chutný rýžový pokrm z tradiční indické kuchyně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme baath masalu. Nasucho opražíme cizrnu. Přidáme indickou mouku urad dhal, sušené mleté chilli papričky a ostatní suroviny. Pražíme nasucho, až začne směs vonět. Cizrna by měla být dobře opražená. Připravenou směs dáme do hmoždíře a nahrubo roztlučeme. Rýži nasypeme do kastrůlku, přidáme 2,5 šálku vody a uvedeme do varu. Nádobu zakryjeme pokličko a snížíme teplotu. Vaříme na mírném ohni 15 minut, poté vypneme sporák a rýži necháme dojít v páře asi 10 minut.

Hrášek a fazolky vyloupeme, fazolky pokrájíme. Uvařenou rýži přemístíme do velké mísy a nakypříme vidličkou. Přidáme 4 lžíce baath masaly, dobře promícháme a přidáme fazolky a hrášek.

Podáváme teplé. Indickou rýži s fazolkami a hráškem doplňujeme podle chuti.

Petr Král autor receptu:

Indická rýže s fazolkami a hráškem

Počet přidaných receptů: 555

Ingredience

na porce
Vaše cena 3390 běžně 5690 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Indická rýže s fazolkami a hráškem

Recept se nachází v 30 kuchařkách
KDI
VARENIE 8355 receptů
Zelenina a luštěniny od tetičky
veraricna
Zelenina a luštěniny od tetičky 3874 receptů
zjirousek
Luštěniny 417 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Indická rýže s fazolkami a hráškem

Přidat příspěvek k receptu Indická rýže s fazolkami a hráškem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept