reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Indická jehněčí masala

Recept na výborné indické jídlo s chutí koření garam masala.


  • 4,0

    4 8
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na 2 cm velké kostky, dobře smícháme s jednou lžící garam masaly a jednou lžičkou soli, tak aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimícháme jogurt. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici. Můžeme nechat odležet i přes noc, v tom případě nesolit! Maso by pustilo šťávu. Druhý den osolíme těsně před restováním.

Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Česnek očistíme, rozdrtíme nebo prolisujeme. Čerstvý zázvor nastrouháme na jemno.

Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje a zprudka orestujeme marinované maso, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme a dáme stranou. Na stejné pánvi a na středním plameni rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cibuli nakrájenou na jemno, lžičku soli a restujeme asi 10 minut do světlehnědé barvy. Ubereme plamen a přidáme rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor.

Pozvolna restujeme asi 1 minutu. Přidáme loupaná a nakrájená rajčata, posypeme druhou lžící garam masaly a špetkou chilli. Zamícháme a dusíme, až se odpaří tekutina, stačí asi 10 - 15 minut. Přilijeme kokosové mléko, necháme provařit a vložíme orestované maso, necháme 2 minuty podusit, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout. Indickou jehněčí masalu ozdobíme čerstvou mátovou nebo koriandrovou natí.

Indickou jehněčí masalu podáváme s basmati rýží anebo plackami chapati.
Můžeme podávat také s chutným a kořeněným chutney z kaki.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Indická jehněčí masala

    Celkový počet komentářů: 1

    • žabakuk
      žabakuk

      Komentář k receptu Indická jehněčí masala

      Dnes jsem zkusila tento recept a velmi se povedl. Téměř totožné s tím, co si dáváme v indické restauraci.

      13.09.2015 10:49:32


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Indická jehněčí masala

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.