Indická jehněčí masala

45 min | hlavní chod | 4 porce | indická kuchyně | recept zobrazen: 3759x
Recept na výborné indické jídlo s chutí koření garam masala.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na 2 cm velké kostky, dobře smícháme s jednou lžící garam masaly a jednou lžičkou soli, tak aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimícháme jogurt. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici. Můžeme nechat odležet i přes noc, v tom případě nesolit! Maso by pustilo šťávu. Druhý den osolíme těsně před restováním.

Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Česnek očistíme, rozdrtíme nebo prolisujeme. Čerstvý zázvor nastrouháme na jemno.

Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje a zprudka orestujeme marinované maso, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme a dáme stranou. Na stejné pánvi a na středním plameni rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cibuli nakrájenou na jemno, lžičku soli a restujeme asi 10 minut do světlehnědé barvy. Ubereme plamen a přidáme rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor.

Pozvolna restujeme asi 1 minutu. Přidáme loupaná a nakrájená rajčata, posypeme druhou lžící garam masaly a špetkou chilli. Zamícháme a dusíme, až se odpaří tekutina, stačí asi 10 - 15 minut. Přilijeme kokosové mléko, necháme provařit a vložíme orestované maso, necháme 2 minuty podusit, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout. Indickou jehněčí masalu ozdobíme čerstvou mátovou nebo koriandrovou natí.

Indickou jehněčí masalu podáváme s basmati rýží anebo plackami chapati. Můžeme podávat také s chutným a kořeněným chutney z kaki.

Kaki Persimon Bouquet autor receptu:

Indická jehněčí masala

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 4699 běžně 7579 Kč sleva 38 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Indická jehněčí masala

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3447 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 144 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Indická jehněčí masala

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Indická jehněčí masala žabakuk 13.09.2015 10:49:32

    Dnes jsem zkusila tento recept a velmi se povedl. Téměř totožné s tím, co si dáváme v indické restauraci.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Indická jehněčí masala
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept