reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rajčata, papriky, feferonku, česnek a cibule očistíme. Vše nasekáme nadrobno.

Lilky zbavíme stopky, ale neloupeme je. Po délce je na 3 místech nařízneme a opečeme na oleji. Pak je vyjmeme.

Na témže oleji společně osmažíme cibuli, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidáme česnek a petrželku. Směs osolíme podle chuti, dobře promícháme a směsí naplníme řezy v lilcích.

Lilky narovnáme do zapékací mísy, trochu podlijeme teplou vodou a pečeme v troubě při 200 °C asi 30 minut.

Mezitím si připravíme zálivku. Mouku osmahneme na oleji, přidáme šťávu z rajčat, osolíme a povaříme. Šťávou zalijeme lilky a necháme v troubě zapéct.

Imam bajalma ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Imam bajalma

    Celkový počet komentářů: 2

    • Airan
      Airan

      Akorat nazev zni "imam bajalda(u)"

      21.02.2006 14:50:29

    • Airan
      Airan

      Je to vynikajici turecke jidlo!

      21.02.2006 14:47:48

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Imam bajalma

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.