reklama
hledat uživatel
       

Il Giardino salát

Tento recept byl jednou z klasik na menu restaurace Il Giardino a název byl, jak je očividné, odvozen od jména naší restaurace.


  • 3,0

    3 8

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout.

Žampiony, cuketu a malý lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogrilování je lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme stranou. Zatímco se zelenina griluje, vyndáme papriky ze sáčku, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.

Bagetu rozpůlíme. Obě půlky namažeme máslem, posypeme mořskou solí a lehce ogrilujeme z obou stran. Hořčici smícháme s panenským olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme cukr a pepř z mlýnku a sůl.

Salátové listy opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s hotovou zálivkou a rozprostřeme dokola na talíř. Přidáme grilovanou zeleninu a lžíci zakysané smetany, ozdobíme pažitkou.

Il Giardino salát podáváme s bagetou.

Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí
Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012

Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Il Giardino salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.