reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ihned měkké perníčky

Pokud jste nestihli upéct perníčky, které je potřeba nechat uležet, vyzkoušejte rovnou tento skvělý recept na ihned měkké a lahodné perníčky.


  • 5,0

    5 1
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve si v menší misce si smícháme tekuté suroviny, tedy vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také).

Poté si ve větší míse si promícháme sypké suroviny, tedy mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijeme do mísy se sypkými surovinami a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň pár hodin uležet v lednici. 

Po vytažení z lednice necháme pár minut odstát a vyválíme placku cca 3-4 mm silnou (tenší ne) a vykrajujeme tvary. Dbáme na to, abychom zbytečně příliš nepodsypávali těsto moukou. Ideální je silikonová podložka na vyvalování, která se nemusí téměř vůbec podsypávat, pokud nemáme, můžeme vyválet i na pečícím papíře. 

Perníčky dáváme na plech s většími rozestupy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5-10 minut (podle trouby). Pozor, perníčky však nesmíme přesušit, byly by tvrdé. A ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky připraveným rozšlehaným vajíčkem pomocí mašlovačky a necháme vychladnout.

Dále si připravíme si polevu z poloviny bílku, lžíce citronové šťávy a postupně proséváme a přimícháváme moučkový cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence tak, aby se poleva neroztékala. Můžeme vyzkoušet na jednom perníčku, případně přidat více cukru, pokud by byla příliš řídká, nebo naopak citronovou šťávu, pokud by byla moc hustá.

Ihned měkké perníčky skladujeme v plechové krabičce a v chladu a příležitostně podáváme jako vánoční cukroví.





Vyzkoušejte i mandlové cukroví bez mouky a cukru















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ihned měkké perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.