reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Husté slaninové zelí

Hustá příloha z kysaného zelí se slaninou. Vynikající, pokud vás omrzelo tradičně připravené zelí.


  • 3,0

    86×

    3 86
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme lžíci másla a olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji smažíme dozlatova. Zatím si nakrájíme slaninu na drobné kostičky. Do zlatavé cibulky vsypeme slaninu a necháme pomalu vyškvařit.

Plechovku zelí otřeme, otevřeme a vsypeme i s nálevem do slaninové směsi. Zelí trochu rozředíme vodou, přikryjeme a uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme zelí osladit cukrem.

Na pánvi si rozehřejeme zbylé máslo a na něm opražíme mouku. Jíšku osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme několika lžícemi vývaru ze zelí a studenou vodou. Stále mícháme. Jíšku povaříme a pak jí zahustíme slaninové zelí. Slaninové zelí povaříme, aby se rozvařila jíška. Pokud je zelí stále řídké, zahustíme je solamylem rozmíchaném v troše vody.

Husté slaninové zelí podáváme jako přílohu, stejně jako klasické zelí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Husté slaninové zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.