reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Husté slaninové zelí

Hustá příloha z kysaného zelí se slaninou. Vynikající, pokud vás omrzelo tradičně připravené zelí.


  • 3,0

    86×

    3 86
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

  • 1 - 2 lžiček

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme lžíci másla a olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji smažíme dozlatova. Zatím si nakrájíme slaninu na drobné kostičky. Do zlatavé cibulky vsypeme slaninu a necháme pomalu vyškvařit.

Plechovku zelí otřeme, otevřeme a vsypeme i s nálevem do slaninové směsi. Zelí trochu rozředíme vodou, přikryjeme a uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme zelí osladit cukrem.

Na pánvi si rozehřejeme zbylé máslo a na něm opražíme mouku. Jíšku osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme několika lžícemi vývaru ze zelí a studenou vodou. Stále mícháme. Jíšku povaříme a pak jí zahustíme slaninové zelí. Slaninové zelí povaříme, aby se rozvařila jíška. Pokud je zelí stále řídké, zahustíme je solamylem rozmíchaném v troše vody.

Husté slaninové zelí podáváme jako přílohu, stejně jako klasické zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Husté slaninové zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.