Hustá rajčatová polévka

20 min | polévka | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 110635x
Lehká polévka ze sterilovaných rajčat, výborná s mozzarellou.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).

Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.

Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.

autor receptu:

Hustá rajčatová polévka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4,7
skvělý recept
84 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hustá rajčatová polévka

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hustá rajčatová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept