reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

Hustá květáková polévka, která zasytí.


  • 4,6

    282×

    4,5 282
  • 45 min

  • 106×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Květák rozebereme a na růžice a dáme vařit do osolené vody do skoro měkká.

V hrnci si připravíme z mouky a másla jíšku, kterou zalijeme vodou a vývarem z květáku. Pak našleháme, přidáme brambory, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a vaříme brambory do skoro měkká. Přidáme květák a zalijeme mlékem a povaříme a zašleháme vejce.

Květákovou polévku ochutíme muškátovým oříškem, petrželovou natí, solí, pepřem a necháme krátce projít varem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory

    Celkový počet komentářů: 54
    • Viktorie
      Viktorie

      kvetakova polevka

      Tak bud je to kvetakova polevka nebo bramboracka. Uvarim pouze kvetak, udelam dobrou maslovou jisku, musi se zbavit vsech tekutin a jde o vteriny, nez zacne vonet, to doda polevce tu neodolatelnou chut. Jisku delam tekutejsi, ale neni to nutne. Jisku pridam do varici se polevky a micham, rozprskne se, protoze voda a tuk maji rozdilne teploty, jak zname z fysiky, nic neni treba kvedlat a mixovat a nikdy nemam kousky. Jen pro paradu tam nastrouham jednu mrkev. Az na taliri pridam bud kyselou nebo sladkou smetanu a nastrouham muskatovy orisek. Je skvela a opravdu kvetakova!

      15.03.2020 23:36:00

    • B.
      B.

      hustá květáková polévka s brambory a vejci

      Souhlasím s Petruškou. Nejde o češtinu, ale o recept, který je vyzkoušený a dobrý

      23.01.2020 12:14:19

    • B.
      B.

      hustá květáková polévka s brambory a vejci

      Tuto polévku znám.V dětství jsme ji měli každou chvilku a stačila nám k obědu. Nyní ji také dělávám občas. Jenom do ní přidám kapku octa - dodá na chuti.

      23.01.2020 12:06:47


    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory

      Teď jsem polévku dovařila přesně podle receptu a je naprosto perfektní. Přítel nemá rád krémové polévky, že mu to připomíná dětskou výživu, já je naopak zbožňuji - tohle je ideální kombinace obojího! Doporučuji

      06.02.2019 19:22:01

      • Anina
        Anina

        Re: Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory

        Jak jsem pročítala příspěvky tak ji take budu muset uvařit ale pánové proč ta nevraživost každému chutná přece něco jiného polepsete se pá

        14.01.2020 22:39:04

    • Jožin
      Jožin

      Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory

      Proč tak složitě. Prostě uvařím květák a nebo karfiol v osolené vodě + kmín+ pepř poté v hrnci květák rozštouhám zahustím máslovou jíškou zaliju 33%smetanou a nakonec naleju 2-3 rozšlehaná vejce dochutím muškátovím květem .

      30.08.2018 15:30:23

    • exgeorgino
      exgeorgino

      čeština tahá za uši

      ....jak to příšerně tahá za uši, když čtu, že květák uvaříme do skoro měkká, to se opakuje v receptu znovu, takže nejde o překlep. Vaříme tedy do měkka, nebo doměkka, nikolív do měkkáááááááá

      18.08.2015 08:05:38

      • Petra
        Petra

        Re: čeština tahá za uši

        Je důležité se zde chytat za slovo, zda někdo udělá chybu v češtině !?? Jde snad o recept,který je zde chválen chytráku.

        12.03.2016 10:00:23

      • Elza
        Elza

        Re: čeština tahá za uši

        Vaříme doměkka (příslovečná spřežka, tedy dohromady). Ale jinak díky za recept!

        09.07.2016 12:17:29


    Nalezeno receptů: 54
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.