reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Huspenina z kuřecího masa

Recept na domácí huspeninu z kuřete s karotkou a hráškem.


  • 4,7

    18×

    4,7 18
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Omyté kuře zalijeme studenou vodou tak, aby tekutina dosáhla asi 1 cm nad kuře. Přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme zakryté téměř 2 hodiny doměkka. Hrášek a baby karotku krátce podusíme na másle a necháme vychladnout.

Měkké kuře vyjmeme z vývaru, maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu.

Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. V želatinovém roztoku promícháme nakrájené maso, hrášek a karotku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout.

Huspeninu z kuřecího masa s hráškem a baby karotkou nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou červenou cibulkou a pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Huspenina z kuřecího masa

    Celkový počet komentářů: 3
    • Vitya
      Vitya

      Komentář k receptu Huspenina z kuřecího masa

      Nevím proč, ale český sulc/huspenina mi nechutná, bude to tím octem, u nás se tam ten ocet nedává vůbec, je to potom kyselé, my pouze uvaříme koleno, nožky/kuře/kohouta, obereme maso, necháme vychladnout, želatinu buď dáváme nebo ne, potom vajíčka (jen když je drůbeží) a česnek. Toť vše.

      18.02.2016 21:43:52

    • kuchař
      kuchař

      Komentář k receptu Huspenina z kuřecího masa

      .. Z jakyho obalu??

      05.10.2014 12:47:48

    • Jarka-P
      Jarka-P

      vhodné pro diety

      Tento recept lze připravit i pro dietu slinivky ... bez použití čerstvé cibule, vinný ocet je celkem dobře snášen. Možno ho nahradit umeoctem.

      23.02.2014 12:15:14



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Huspenina z kuřecího masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.