Výborná polévka z husích nebo kachních drůbků, ale stejně dobrá je i z vepřových kostí, které zbydou po kostění kotlety.
Hodnocení
2.1
/ 5 (295x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
6x
Ingredience
1 díl
celer
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
5 kuliček
nové koření
50 dkg
brambor
25 dkg
hlávkové zelí
50 dkg
husí nebo kachní drůbky
podle chuti
1 špetka
sůl
1 špetka
pepř
Postup přípravy
Hovězí nebo kachní drůbky (případně vepř. kosti z kotlety) dáme uvařit s kořenovou zeleninou a několika kuličkami nového koření.
Až je maso měkké, vývar scedíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené hlávkové zelí, osolíme, opepříme. Když jsou brambory a zelí uvařené, přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, která se vařila s masem, obereme maso a dáme do polévky.
Ozdobíme zelenou petrželkou.