reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Husí játra s pečenými jablky

Recept na slavnostní pochoutku z husích jater.


  • 3,0

    3 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Játra očistíme, zbavíme žluči, omyjeme, osušíme v utěrce, nakrájíme na stejné kousky a zformujeme plochou stranou nože. Játra osolíme a obalíme v mouce.
Čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Obalená játra smažíme na másle do červena. Hotová játra vyjmeme z tuku, na který vložíme pokrájená jablka, opečeme je. Upečená jablka vyjmeme, vlijeme víno, ochutíme petrželkou a povaříme.

Husí játra s pečenými jablky servírujeme na předehřátou ohnivzdornou misku. Na každou misku vložíme kousky jater, na každý dáme plátek jablka a vše polijeme šťávou. K husím játrům je výborná smažená bramborová sláma, rizoto nebo bramborová kaše.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Husí játra s pečenými jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.