reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Husa s jablečnou nádivkou

Sváteční pochoutka s ovocnou nádivkou s vůní koření. Vynikající recept.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Sušená jablka zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Scedíme je a spolu s brusinkami a strouhankou dáme do větší mísy. Přidáme nastrouhanou kůru a dužinu z mandarinky, zázvor, skořici a hřebíček. Do směsi vmícháme nakrájenou cibuli, nasekané pekanové nebo vlašské ořechy, sůl a javorový sirup. Vše důkladně promícháme.

Z husy vyjmeme drůbky a odložíme je stranou, později z nich připravíme vývar na omáčku. Husu naplníme nádivkou a otvor sepneme ideálně kovovými jehlami, aby nádivka při pečení nevylézala ven.


Troubu předehřejeme na 220 °C. Na dno trouby dáme plech na pečení a husu volně položíme na kovovou mřížku. Tím zabráníme tomu, že se husa nebude zbytečně koupat ve velkém množství tuku, který během pečení pustí. Nebo použijeme pekáč s mřížkou.

Pekáč s husou uložíme do trouby a pečeme asi tři hodiny. Zhruba po každé hodině odebereme z pekáče do hrnku přebytečné sádlo.

Zatímco se husa dopéká, připravíme si lehkou omáčku. Všechny přísady na omáčku dáme do hrnce, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme hodinu.
Pak vývar ochutnáme, měl by mít výraznou chuť. Vyndáme z něj všechny přísady a přecedíme ho.

Husu vyndáme z trouby a naporcujeme. Přelijeme ji trochou z vývaru a zbytek přendáme do omáčníku, který servírujeme spolu s husou.

Husu s jablečnou nádivkou servírujeme s bramborovými nebo karlovarskými knedlíky nebo jen prostými pečenými brambory.

Zdroj: iPrima.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Husa s jablečnou nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.