reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Husa pečená na kmínu

Další chutný recept na husu ze Slovácka.


  • 4,5

    85×

    4,5 85

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Vykuchanou, očištěnou a pod tekoucí vodou pečlivě omytou husu zevnitř i na povrchu osolíme, dobře okmínujeme a vložíme prsíčky dolů do pekáče.

Husu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě. Během dušení obrátíme a dáme pozor, aby se kůže nepřipekla k pekáči. Doba úpravy záleží na stáří husy. Pak husu na kmínu dopečeme bez pokličky. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z drůbků. U husy hodně sádelnaté musíme kůži propíchat vidličkou, aby sádlo vyteklo a vyškvařilo se. Sádlo sbíráme z pekáče bez vypečené šťávy, aby se nepřepalovalo. Správně upečená husa musí mít dozlatova vypečenou kůžičku.

Husu pečenou na kmínu naporcujeme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti.

Foto: PROFIMEDIA.CZ

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Husa pečená na kmínu

    Celkový počet komentářů: 12
    • Jiří
      Jiří

      Komentář k receptu Husa pečená na kmínu

      1hod200st.dále180 čas podle velikosti.recept je klasika až na tu fintu s flaškou.

      24.08.2019 10:11:17

    • Jiří
      Jiří

      jak peču husu

      Den předem nasolím a pokmínuju i zevnitř.Prázdnou láhev od šampusu zbavím vinět.Druhý den lahev zastrčím do husyhrdlem ke krku.peču asi 2hod.potom odklopím potřu medem rozmíchaným s vypečením sádlem a dopékám do zlatova.bez obav lahev nepraskne,ale urychlí pečení.

      24.08.2019 10:01:53

      • Jiří
        Jiří

        Re: jak peču husu

        dodatek k raceptu teplota 200 po 1hod 180 čas podle velikosti cca2 až 3hod.celý recept je klasika až na tu fintu s tou flaškou.

        24.08.2019 10:08:26


    • Miroslav
      Miroslav

      K nicemu. Nemas tady ani teplotu peceni. Takze nepouzitelny recept

      09.02.2018 07:28:56

    • Jířa
      Jířa

      Prosím vás někoho o radu husu jsem nikdy nedělala dnes to bude poprvé mám ji namočenou od včera v mléku a já husa jí naporcovala na 4 kusy protože sem si myslela že se mi neupeče :-( tak co teď?nasolím okmínuju a dám péct jako vy v celku?moc děkuji ;-)

      15.11.2015 06:50:49

    • Regan
      Regan

      Husa na kmíně

      Výborná husička , já ji na konci pečení podlil červeným vínem

      09.05.2015 11:27:42

    • Franta
      Franta

      Hmm, recepty tohohle typu fakt miluju. Doba pečení dle stáří husy, pečte do zlatova, .... Neznalému je to úplně k prdu.
      To je takový problém napsat, že husa se musí péci dlouho a na menší teplotu? Tzn. minimálně 3h při teplotě cca 150°C, u větších déle, při zvolení menší teploty také déle. Husa se nechá péci třeba i 12h na 90°C.
      Ale to bysme u zdejších poloreceptů chěli asi moc.

      10.11.2012 15:03:49


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Husa pečená na kmínu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.