Husa od maminky

2 h 40 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 5394x
Výborná husa na kmínu naplněná jablky. Recept na vydatný sváteční oběd.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Očištěnou husu zbavíme konců křídel, protože ty dáme při pečení do pekáče pod ni, aby se nám kůže nepřipékala k pekáči. Husu zevnitř i vně posolíme i pokmínujeme a necháme v chladničce přes noc odležet.

Druhý den omyjeme a očistíme malá červená jablka, rozčtvrtíme je, zbavíme jadřinců a naplníme jimi husu. Jablka zabrání vysušení masa během pečení. Husu dáme do pekáče prsíčky dolů, podlijeme horkým vývarem z husích drobů.

Husu pečeme asi dvě a půl hodiny, potom husu obrátíme prsíčky nahoru a dopečeme dozlatova. Doba pečení záleží podle velikosti husy, ale pečeme asi další hodinu.

Husu od maminky podáváme s haluškami se zelím či s vařeným bramborem, dobrá je i tradičně s knedlíkem a zelím.

veraricna autor receptu:

Husa od maminky

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

4,5
skvělý recept
421 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Husa od maminky

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Husa od maminky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept