reklama
hledat uživatel
       

Husa na medu

Husa pečená nejen na slavnostní oběd.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 225 °C a pekáč naplníme do poloviny studenou vodou.

Husu očistíme a omyjeme zevnitř i zvenčí. Kuchyňskou nití připevníme stehna k tělu a křídla složíme pod hřbet.

Takto připravenou husu vložíme do nachystaného pekáče, poklademe vločkami másla a pečeme 25 minut.

Potom husu otočíme, polijeme šťávou, stáhneme teplotu na 175 °C a pečeme ještě 30 až 35 minut.

Mezitím očistíme a omyjeme mrkve a nakrájíme je na proužky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do hrnce, přelijeme trochou horké vody, osolíme a asi 10 minut podusíme.

Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a na zbylém másle ji na pánvi zesklovatíme. Pak přidáme podušenou a okapanou zeleninu, osolíme, opepříme a na minimálním plameni pomalu obděláváme.

Propečenou husu potřeme medem, posypeme sezamovým semínkem, teplotu zvýšíme na 220 °C a posledních 10 minut pečeme, aby vznikla kůrčička. Během této doby ji několikrát otočíme a před koncem polijeme vypečenou šťávou.

Upečenou husu servírujeme obloženou připravenou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Husa na medu

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zlatunka
      Zlatunka

      Husa na medu

      No,já nevím,ale udělala jsem to jenom jednou a nejlepší je klasika.Myslím si ,že na husu nebo kachnu stačí sůl,kmín a jablko,když toho chci víc tak dobrá nádivka.Asi po hodině pečení naříznu pod křídly aby vyšla pára a lechce propíchám a to je vše.Dobrou chuť.

      31.07.2010 12:24:29

    • martina
      martina

      doporučuju v průběhu pečení několikrát propíchat kůži vidličkou, protože jinak zůstane všechen tuk pod kůží a to není příliš chutné a navíc je pak lepší ta šťáva...

      01.08.2007 14:01:16


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Husa na medu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.