reklama
hledat uživatel
       

Hummus bez tahini

Recept na hummus podle mých úprav. Neměla jsem tahini, proto chybí, ale rozhodně mu to neubírá na chuti.


  • 3,4

    15×

    3,4 15

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Energetická hodnota

1266 kJ / 302,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cizrnu probereme, přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka. Vaříme asi 45 - 60 minut.

Cizrnu v mixéru pečlivě rozmixujeme společně s trochou vody a olivovým olejem na pastu. Budeme potřebovat opravdu výkonný mixér. Do rozmixované cizrnové pasty přidáme česnek, kayenský pepř, kmín, sůl, citronovou šťávu a znovu promixujeme.

Hummus bez tahini necháme 30 minut odležet. Hummus servírujeme v mističkách s pár kapkami olivového oleje a nasekanou petrželkou. Hummus podáváme nejlépe s pita chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hummus bez tahini

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.