reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrušky s vanilkovým krémem

Moučník z hrušek macerovaných v červeném víně podáváme s vanilkovým krémem a sušenkou.


  • 4,5

    18×

    4,5 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do marinády a necháme macerovat přes noc.

Marináda: Smícháme červené víno s pomerančovou šťávou, třtinovým cukrem a okořeníme hřebíčkem.

Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme podle návodu na obalu hustý pudink, který necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháváme uvařený pudink. Krém zlehčíme zakysanou smetanou.

Hrušky vyjmeme z marinády, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

Do vychlazených misek nebo pohárů rozdělíme vanilkový krém, který poklademe hruškami, a podle chuti zakápneme vinnou marinádou.

Hrušky s vanilkovým krémem podáváme s oplatkou nebo sušenkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hrušky s vanilkovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.