Hrušky dušené v páře s omáčkou

45 min | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 7280x
Recept na přípravu dezertu z čerstvých hrušek, které podáváme s čokoládovou polevou a vanilkovo-rumovou omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Mandle spaříme, zbavíme slupek a usekáme nahrubo.

Do napařovacího hrnce vlijeme vodu, přidáme celou skořici, hřebíček, vanilínový cukr a vše přivedeme k varu. Očištěné hrušky klademe na napařovací část hrnce a pod pokličkou dusíme v páře do poloměkka.

Potom hrušky vyjmeme a kořeněný odvar necháme vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme tmavou čokoládovou polevu, kterou dušené vychladlé hrušky ozdobíme.

Vychladlý kořeněný odvar slijeme. Odměříme 4 dl, přidáme rumovou esenci, balíček pudinku a šlehačem za 3 minuty připravíme omáčku.

Hrušky s čokoládovou polevou rozdělíme na talířky, přelijeme vanilkovo-rumovou omáčkou a posypeme usekanými mandlemi.

Jarka-P autor receptu:

Hrušky dušené v páře s omáčkou

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
3,5
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrušky dušené v páře s omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Hrušky dušené v páře s omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept