reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hruškový štrůdl

Skvělý štrůdl z hrušek a domácího těsta.


  • 4,6

    21×

    4,6 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 1 kg mouky, 1 sklenku oleje, 1 sklenku mléka, 3 vejce, špetku soli a špetku cukru. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Vše dobře promícháme v těsto a dáme odpočinout.

Oloupeme hrušky a zbavíme jádřinců. Poté hrušky nastrouháme a vymačkáme přebytečnou šťávu.

Odpočinuté těsto rozdělíme na dva stejné díly které rozválíne do placky. Placky poklademe hruškama a posypeme cukrem a skořicí.

Hruškové štrůdly dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 30-45 minut. Vychladlý štrůdl posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hruškový štrůdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.