reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hruškový perník

Hruškový perník

Recept na vláčný hruškový koláč s příchutí perníkového koření.


  • 4,7

    30×

    4,7 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince. Tři hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, jednu hrušku nakrájíme na kostičky.

Vejce důkladně vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Postupně zašleháváme prosátou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu) a kakao. Na závěr do těsta na hruškový perník vmícháme nastrouhané a nakrájené hrušky, nezapomene také na hořkou čokoládu, kterou jsme nasekali nadrobno.

Těsto vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a na 180 °C pečeme přibližně 30 minut.

Po částečném vychladnutí hruškový perník nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji jako sladké pohoštění. Těsto je velmi vláčné, voní po perníkovém koření a hrušky jsou v něm příjemným zpestřením.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hruškový perník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.