reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hruškový džem s badyánem

Pokud máte rádi hrušky, uvařte si z nich džem s badyánem. Recept je docela snadný a výsledek moc dobrý.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Postup přípravy

Hrušky očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kousky. Budeme potřebovat 1 kg očištěných hrušek.

Hrušky dáme do mísy, promícháme je s čerstvou citronovou šťávou a cukrem. Takto naložené hrušky necháme odležet do druhého dne.

Hruškový džem budeme vařit v hrnci se silným dnem. Nasypeme do něj hrušky, přidáme celý badyán s hřebíčkem a pozvolna vaříme, dokud džem nezhoustne. Hotový džem ochutíme mletým badyánem.

Čisté (dobře vymyté a suché) sklenice naplníme hotovým hruškovým džemem a uzavřeme víčky. Otočíme je dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.

Hruškový džem s badyánem používáme podle potřeby a chuti, je příjemně aromatický a chutný.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Hruškový džem s badyánem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.