Hruškovo-skořicová buchta na plech

30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 612x
Rodinný recept na výbornou a úplně jednoduchou buchtu na plech. Stačí smíchat všechny ingredience v jedné míse, těsto nalít na plech a upéct.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a stopek. Slupku neloupeme a hrušky nastrouháme na jemném struhadle. Z původního množství hrušek by nám po vyndání jádřinců mělo zůstat asi 600 g.

Ve větší míse smícháme se všemi ostatními ingrediencemi (hrubá mouka, cukr krystal, vanilkový cukr, jedlá soda, mletá skořice, vejce, olej) a pořádně promícháme, aby vzniklo jednolité řídké těsto.

Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15 minut. Přibližně od 12. minuty je třeba buchtu sledovat a kontrolovat špejlí.

Hruškovo-skořicovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.

autor receptu:

Hruškovo-skořicová buchta na plech

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hruškovo-skořicová buchta na plech

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hruškovo-skořicová buchta na plech
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept