reklama
hledat uživatel
       

Hruškové řezy

Jednoduchý a vcelku levný recept na výtečné řezy ke snídani nebo k odpolední kávě.


  • 4,6

    25×

    4,6 25
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Listové těsto necháme chvíli rozmrazit a pak je rozdělíme na dvě části.

Z jedné části vyválíme slabý plát a vložíme jej na vymazaný plech nebo vyložený pečicím papírem. Okraje zvedneme podle stěn plechu.

Na těsto poklademe vrstvu dětských piškotů, na které dáme nakrájené kompotované hrušky (lze i čerstvé strouhané). Na ovoce nasypeme rozinky, trochu skořice a vanilkový cukr.

Uvaříme si pudink a horký jej nalijeme na ovoce. Pak ho necháme chvíli vychladnout.

Zatím si vyválíme z druhé části těsta plát a položíme ho na pudinkovou vrstvu.

Rozšlehaným vajíčkem vrchní část potřeme, posypeme skořicí, propícháme trochu vidličkou a dáme péct.

Pečeme v horkovzdušné troubě asi 40 minut při 150 °C.

Podáváme studené řezy zdobené šlehačkou, ale hruškové řezy chutnají také teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hruškové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.