reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pokusíme se zachovat stopku, vypadá to efektně při podávání.

Vezmeme dostatečně velký hrnec, aby se do něj vešly hrušky, ale zatím je do hrnce nedáváme. Nalijeme do něj červené víno, cukr a všechno koření a přivedeme k varu. Vložíme hrušky a necháme 5 minut projít varem. Odstavíme a překontrolujeme, že jsou všechny hrušky celé potopené. Necháme odležet, ideálně do druhého dne.

Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Postupně do něj zašleháme džem a všechny další suroviny na náplň – cukr, vlašské ořechy a rum. Vznikne hutná a pevná hmota.

Za pomoci dírkované naběračky vyndáme hrušky z vinného nálevu a naplníme ořechovou směsí. Víno zahustíme lžící škrobu a krátce povaříme. Podle potřeby můžeme dochutit cukrem a citronovou šťávou.

Hruška s ořechovou náplní při podávání přelijeme vinnou omáčkou a servírujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní

Celkový počet komentářů: 1
  • Irena
    Irena

    Vaše recepty!

    Dobrý den,

    protože patříte mezi aktivnější uživatele našeho webu, rozhodli jsme se Vás oslovit ke spolupráci.

    Pokud Vás zajímá více informací, napište mi prosím na vareni.cz@post.cz

    Za tým vareni.cz předem děkuje,

    Irena

    17.10.2017 14:41:19

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní