reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Přebrané fazole a hrách namočíme přes noc do studené vody, ráno přidáme kroupy a čočku a ještě alespoň 4 hodiny máčíme.

Pak dolijeme vodu, aby jí bylo asi 1,5 -2 litry, přidáme celer, petržel, mrkev, cibuli, bobkový list, kuličky pepře a nového koření, osolíme a vaříme do změknutí luštěnin. Je možné přidat i několik stroužků česneku nebo na kostičky nakrájené brambory.

Poté vyjmeme zeleninu, můžeme se pokusit vylovit i kuličky koření, doplníme vyvařenou vodu a nadrobíme do polévky kostku zeleninového vývaru. Z másla/sádla a mouky připravíme jíšku, kterou zředíme pár naběračkami vody z polévky, pořádně rozmícháme a vlijeme do polévky. Hrstkovou luštěninovou polévku dochutíme vegetou, solí a pepřem a ještě provaříme 5 - 10 minut.

Hotovou hrstkovou luštěninovou polévku můžeme ozdobit sekanou pažitkou, celerovou natí nebo petrželkou, záleží na chuti. Jako příloha je úžasný nasucho opečený chléb s máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Hrstková luštěninová polévka

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7

Přidat příspěvek k receptu Hrstková luštěninová polévka