reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrnkové knedlíčky s uzeninou

Recept na velmi jednoduché přílohové knedlíky.


  • 4,5

    4,5 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouky prosejeme, osolíme a přidáme žloutky, vlažné mléko, na kostky nakrájené rohlíky a uzeninu. Z bílků vyšleháme pevný sníh se špetkou soli. Sníh opatrně přidáme do promíchaného těsta.

Hrnky vymažeme sádlem, nebo máslem a těstem naplníme do 3/4. Hrnkové knedlíčky vaříme ve vodní lázni asi 20 - 30 minut.

Hrnkové knedlíčky s uzeninou podáváme jako sytou přílohu, nebo samotné přelité restovanou cibulí. Kolik porcí uděláme záleží na velikosti hrnku, které použijeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hrnkové knedlíčky s uzeninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.