reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Petra
      Petra

      Upekl manžel jako překvapení, když jsme se mu vrátili z dovolené. Byla meruňková a výborná

      04.08.2019 11:37:03

    • Miroslava Kozlova
      Miroslava Kozlova

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Natrhala jsem maliny a přemýšlela jsem co s nimi.Hledala .hledala a našla super recept.Rychlá , chutná bublanina.Co chceme vic

      13.07.2019 17:31:22

    • Adéla
      Adéla

      Skvělý recept

      Bublanina je lehce sladší ale skvělá. Vřele doporučuji.

      25.06.2019 17:23:21


    • Gabriela
      Gabriela

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Příjemná rychlovka, po bublanině se jen zaprášilo :-) Dala jsem jen půl hrnku hnědého cukru, bohatě stačilo. Děkuji za recept :-)

      24.06.2019 17:26:08

    • Karolina
      Karolina

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Skvělá bublanina! Pěkně vybehla�

      10.06.2019 21:26:02

    • Janča
      Janča

      Já ti dělám již 15 let, cukru vždy dávám méně a co se týká ovoce tak jakékoliv, když dávám rebarboru tak posypu trochu vanilkovým cukrem a skořicí povrch.Nemažu a nevysypávám, používám pečící papír. Potom je to opravdu rychlovka-záleží jaké ovoce se použije. Vždy je to moc dobré

      22.05.2019 11:10:39

    • svetlana
      svetlana

      bublanina je dobra

      Delo xmoc vyborna

      03.02.2019 17:01:13

    • urunka
      urunka

      výborná i ve vegan verzi :)

      místo vajec banány...

      10.09.2018 17:36:28

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Super recept, rychly a jednoduchy. Vysledek stoji za to!

      27.08.2018 11:55:49

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jako naprostý samouk recept super nic my nekleslo jen jsem měl menší plech takbyla dost vysoká příště to napravím.

      16.08.2018 15:56:35


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.