reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 385×

    4,6 2385
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Moravanda
      Moravanda

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Já bych to vůbec neřešila, komu se recept nelíbí, může se posunout o kuchařku dál, je jich tady dost :). U nás se tahle bublanina chytla okamžitě. Jen se po ní vždycky zapráší. Zrovna teď ji mám v troubě s jahodami :).

      06.06.2016 14:01:58

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Vynikajici! A neskutecne jednoducha. Stihla jsem ji udelat rano, nez se mi muz vzbudil. Doporucuji! A to jsem nezkuseny zacatecnik v peceni.

      09.03.2016 09:34:26

    • kajda (tecka) s
      kajda (tecka) s

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Perfektní recept, bublanina se vážně povedla! Dávala jsem cukr moučku a trošku méně mléka :)

      28.02.2016 13:15:05


    • ZDENKA
      ZDENKA

      Tak si udelam podle toho receptu nejaky slehani bilky a zloutky ,he nic jen zamichame to stejne ani to jine byt nemuze protoze jsou tam jen veci ktere tam patri a je to .kde mate 10 vajecjsoutamdve abublaninaje dobra

      12.02.2016 14:26:33

    • hanka
      hanka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Ja ji pecu hodne casto. Vzdycky se povede a vsem chutna :) diky za recept.

      15.11.2015 08:20:30

    • Bety
      Bety

      Tak mám dopečeno a fakt je povedená. Ať už je to bublanina, nebo bábovka :D , chutná nám. Díky za recept.

      21.10.2015 14:38:32

    • Yoko
      Yoko

      Vidím že se do tebe pěkně obuli, hold není radno si zahrávat s dnešní pečící módóu, Souhlasím s holkama je to rychlé, levné a je toho dost...Dneska je vše drahé a rychlé... a proto díky za tenhle recept hned ho jdu využít ...

      03.10.2015 18:59:02

    • Procházkovi
      Procházkovi

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jednoduchè, ale přitom tak dokonalé. S borůvkami nebo třešněmi doporučuji.

      20.09.2015 13:36:13


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.