reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 385×

    4,6 2385
  • 45 min

  • 550×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Brumlik
      Brumlik

      Olej nahrazen doma vyskvařeným sádlem a nemá chybu

      03.07.2018 12:45:53

    • Anchiki
      Anchiki

      Hrnková bublanina

      Super recept, jen drobné úpravy. Dělaná s meruňkami které sem obalila v cukru se skořicí, pak neklesnou ke dnu. Jinak přidaná žmolenka na povrch, která byla na půl namíchaná hnědym cukrem. Vše dle receptu akorát, tedy sladká.
      Jen pozor jakou máte troubu, tedy teplota a otáčení plechu, nám ze předu nedopejká.

      02.07.2018 21:33:41

    • Ivana
      Ivana

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dala jsem meruňky. A výborná

      14.06.2018 11:12:56


    • jitule
      jitule

      pro dětičky

      Ubrala jsem moučkový cukr na půlku a nešetřila na třešních, a dala mléko plnotučné :-) Upečnou bublaninu posypala moučkovým cukrem a děti se mohou utlouct :-D

      07.06.2018 14:46:29

    • Tynkaa
      Tynkaa

      Hrnková bublanina

      Recept sem si upravila dala sem hrnek a půl cukru,celí hrnek oleje a dva vanilkové cukry a naprostá bomba ��

      01.06.2018 17:00:42

      • Dáša
        Dáša

        Re: Hrnková bublanina

        To muselo být sladké jak cecek :O já naopak cukr ubiram, dávám necelý hrnek, spíš 3/4..nebo jste dělala z většího množství všeho?

        14.06.2018 23:25:46

    • Jana
      Jana

      Výborná bublanina

      Přidala jsem olej a těsto je skvělé. Vláčné, vůbec ne suché. Použila jsem jahodový kompot, jahody se krásně propadly a je to výborné. Pekla jsem na 175 stupňů 20 min.

      09.01.2018 13:50:43

    • Léňa
      Léňa

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Ahoj...do zlatova? ;)

      02.01.2018 03:46:53


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.