reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • hana
      hana

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      No já nevím, co je to za kuchařku, když tam naháyí nejdřív mouku pak všechno ostatní a zamíchá, zní to jako kdyby vařili pejsek s kočičkou, od takových receptů jdu já osobně dál

      15.07.2016 22:32:48

    • Monika
      Monika

      Bublanina s borůvkami

      Dobrý den,
      v pondělí jsem si přivezla borůvky z chalupy a hledala jsem rychlý recept na nějakou bublaninu. Mám tu sice po babičce, ale je pracný a mě přijde mastná a těžká.
      Tak jsem našla tuhle a byla dost zmatená z komentářů a hlavně z agresivního příspěvku Jirky, který asi vůbec nepochopil, že každý má právo na to přispět se svým uměním do společné hromádky předávaných informací (jen tak mezi námi, nechápu proč svůj recept neuvádí jako samostatný a nečelí potom podobným chytrákům jako je on sám).

      A tak jsem udělala tuhle bublaninu - je rychlá, suroviny dostupné a já si jen trošku uberu cukru. Ale jinak je VYNIKAJÍCÍ. Lehká, buchta a ani moje maminka nepoznala, že je to obyčejná hrníčková chudobka. Pro mě báječné letní řešení pro pečení se vším všudy do hodiny hotovo.
      Dneska je středa a už musím udělat další.

      Skvělá práce - děkuji Monika

      13.07.2016 11:29:58

    • T.
      T.

      Klasická versus hrnková

      Tak jsem dělala Jirkovu odlehčenou variantu a byla moc dobrá. Den poté jsem dělala tu hrnkovou, protože jsem zapomněla dokoupit vajíčka.
      Muž překvapil, prý tahle je lepší, protože tamta byla moc suchá...
      Jo, a Jirko, jestli máte starý klasický recept na piškot a obsahuje prášek do pečiva, pak to taky úplně košer není... ;-)

      09.07.2016 15:40:27


      • JT
        JT

        Re: Klasická versus hrnková

        Dělám něco léta něco podobného, další přísadou je bílý jogurt. Je možné do těsta přidat 1 - 2 hrnky strouhaných jablek.

        12.07.2016 21:02:26

    • Jirka
      Jirka

      Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
      A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
      Dobrou chuť

      23.06.2013 17:28:57

      • ilona
        ilona

        Re: No nazdar

        No ty budeš dobry idiot vid,nejaly namysleny spratek ktery nevi co s penezi

        08.04.2016 16:29:27

      • Milos
        Milos

        Re: No nazdar

        Dobre si im to napisal. Co sa tu ohanate tym kolko stoji 10 vajec ? ze je to drahe ? dajte sa vysmiat levnci. 30 vajec kupujem po 2,5. No kolko asi stoji 10 ? Strasne drahe.

        18.06.2016 16:40:30

      • klecanda
        klecanda

        Re: No nazdar

        Jirko, děkuju za super recept. Upekla jsem odlehčenou variantu a " byla " moc dobrá, pěkně nadýchaná. recept si kopíruju a schovávám.
        Klecanda

        01.07.2016 07:58:32

      • marketa
        marketa

        Re: No nazdar

        Komentář k No nazdar :) upekla jsem odlehčenou variantu a musim říct, že byla opravdu výborná. Prostě bublanina, kterou si pamatuji od babičky a od maminky.

        06.07.2016 11:06:57


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.