reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 335×

    4,6 2335
  • 45 min

  • 551×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Ivetka
      Ivetka

      vylepšení :-D

      Vanikové cukry dávám dva a je to lepší. Plech nevymazávám, ale bublaninu dělám na papíře, je to pohodlnější. Soused se může utlouct :-D

      07.03.2017 16:20:25

    • AlexaWest
      AlexaWest

      Super recept - jednoduchý, rychlý - doporučuji méně mouky

      Děkuji moc za recept, udělala jsem chybu a dala místo 2 hrnků jen 1 - sice jsem trochu mouky dosypávala, protože mi to přišlo řidké, ale stejně. K mému překvapení byla bublanina úplně v pohodě, vláčná, jemná držela krásně pohromadě :) takže doporučuji dát u půl hrnku mouky méně :) ovoce míchám červený a černý rybíz který zasypu vanilkovým cukrem - je to delikatesa,nemluva o tom jak jednoduché :):) ještě jednou děkuj '

      18.02.2017 16:18:20

    • Yana
      Yana

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      super! :)

      28.01.2017 11:14:49


    • sik51
      sik51

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Uzasny recept.uzasna bublanina. Dekuju

      25.01.2017 12:54:19

    • Terka
      Terka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Doby den a doba peceni cca asi prosim??

      05.11.2016 14:09:40

    • Danone
      Danone

      Hrnková bublanina

      Super recept a hlavne rychlí a výborný lepší si nedokazu predstavit jen tak dal a blbe vubec ne poslouchejte

      25.09.2016 19:45:35

      • sikulka
        sikulka

        Re: Hrnková bublanina

        Věřím tomu, že recept je výborný, ale pokud píšete na veřejné stránky, tak se proboha naučte česky !! Copak si lidičky po sobě zprávu nečtete? Ty hrubky fakt bolí............

        29.01.2017 02:16:20

    • strizovatereza
      strizovatereza

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Moc dobrá!

      08.09.2016 12:11:40

    • Věra
      Věra

      Vylepšení

      Peču tuto bublaninu celé léto jako borůvkový koláč. Na těsto dám borůvky nebo jiné ovoce,/ výborné byly slívy/ a posypu klasickou drobenkou. Je to rychlá dobrota. Když vím, že budu dělat koláč často, udělám si drobenku " do foroty " .

      07.09.2016 23:35:36

    • bollorka
      bollorka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      VYBORNA BUBLANINA :) RYCHLA A DOBRA

      07.08.2016 16:01:56


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.