reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Jitka Puri
      Jitka Puri

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Na kolik stupnu se to pece a jai dlouho?

      27.07.2017 16:25:03

    • luckyholiday1
      luckyholiday1

      Skvělý recept

      Super recept! Dala jsem 2 hrnky cunkru a 3/4 hrnku oleje a je správně vláčná ne moc trochu sušší ale nám tak chutná, příště zkusím celý hrnek. Dala jsem višně, příště bych dala sladší ovoce. Recept doporučuji, zapsala jsem ho :)

      23.07.2017 15:17:48


    • Tomas Dudacek - USA
      Tomas Dudacek - USA

      hrnkove recepty...

      Tyto hrnkove recepty jsou proste bajecne,,,,zadne vazeni.....sup, sup...z jedne vody nacisto hup na plot...a je to hotove... Tento portal VARENI.CZ je naprosto perfektni....a jsem velice rad, ze je me posilan....

      18.07.2017 17:08:29

    • Miy
      Miy

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dnes jsem pekla s tresnema, malinama a cokoladou a luxus! ^.^

      17.06.2017 14:47:29

    • chlebeckova (tecka) i
      chlebeckova (tecka) i

      Děkuji za recept, bublanina byla nadýchaná a křehká ... ;)

      28.04.2017 15:53:54

    • Dita
      Dita

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Výborná bublanina, snězená ihned. Když jsem pekla podruhé, přidala jsem do těsta rozmačkané banány - byly přezrálé a potřebovala jsem je sdělat. V kombinaci s jahodama, které jsem tam dala jako ovoce, byla vynikající.

      06.04.2017 20:19:34

    • Ivetka
      Ivetka

      vylepšení :-D

      Vanikové cukry dávám dva a je to lepší. Plech nevymazávám, ale bublaninu dělám na papíře, je to pohodlnější. Soused se může utlouct :-D

      07.03.2017 16:20:25

    • AlexaWest
      AlexaWest

      Super recept - jednoduchý, rychlý - doporučuji méně mouky

      Děkuji moc za recept, udělala jsem chybu a dala místo 2 hrnků jen 1 - sice jsem trochu mouky dosypávala, protože mi to přišlo řidké, ale stejně. K mému překvapení byla bublanina úplně v pohodě, vláčná, jemná držela krásně pohromadě :) takže doporučuji dát u půl hrnku mouky méně :) ovoce míchám červený a černý rybíz který zasypu vanilkovým cukrem - je to delikatesa,nemluva o tom jak jednoduché :):) ještě jednou děkuj '

      18.02.2017 16:18:20

    • Danone
      Danone

      Hrnková bublanina

      Super recept a hlavne rychlí a výborný lepší si nedokazu predstavit jen tak dal a blbe vubec ne poslouchejte

      25.09.2016 19:45:35


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.