reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Ivana
      Ivana

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dala jsem meruňky. A výborná

      14.06.2018 11:12:56

    • jitule
      jitule

      pro dětičky

      Ubrala jsem moučkový cukr na půlku a nešetřila na třešních, a dala mléko plnotučné :-) Upečnou bublaninu posypala moučkovým cukrem a děti se mohou utlouct :-D

      07.06.2018 14:46:29


    • Tynkaa
      Tynkaa

      Hrnková bublanina

      Recept sem si upravila dala sem hrnek a půl cukru,celí hrnek oleje a dva vanilkové cukry a naprostá bomba ��

      01.06.2018 17:00:42

      • Dáša
        Dáša

        Re: Hrnková bublanina

        To muselo být sladké jak cecek :O já naopak cukr ubiram, dávám necelý hrnek, spíš 3/4..nebo jste dělala z většího množství všeho?

        14.06.2018 23:25:46

    • Jana
      Jana

      Výborná bublanina

      Přidala jsem olej a těsto je skvělé. Vláčné, vůbec ne suché. Použila jsem jahodový kompot, jahody se krásně propadly a je to výborné. Pekla jsem na 175 stupňů 20 min.

      09.01.2018 13:50:43

    • Léňa
      Léňa

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Ahoj...do zlatova? ;)

      02.01.2018 03:46:53

    • Ivoš
      Ivoš

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Tak vám holky nevim... Ja tam dal půl hrnku cukru aby to bylo zdravější. To se dnes tak říká, ze prej cukr je nezdravej ale na všechny tyhle bio-hippie poučky uz kašlu. Buchta je sucha, málo mazlava, nedostatečně vykynuta s efektem přilepeni mouky k sobě. Jo a mimochodem - broskve ne!!!!! Jsou příliš suché a nevýrazné. Vytvoří vrásčitý povrch, který navic neni příliš vzhledny. Alespoň ale nepropadavaji na dno

      13.08.2017 08:46:19

    • Adinka Krucinová
      Adinka Krucinová

      Dobry den dekuji za recept pekla sem v Remosce a super !

      30.07.2017 13:37:59


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.