reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • jana Vondrakova
      jana Vondrakova

      hrnickova bublanina

      Perfektni,dala jsem jen trtinovy cukr a ovoce co zahrada dala,ostruziny,broskve,svestky ,jablicka

      09.08.2018 11:37:39

    • Brumlik
      Brumlik

      Olej nahrazen doma vyskvařeným sádlem a nemá chybu

      03.07.2018 12:45:53

    • Anchiki
      Anchiki

      Hrnková bublanina

      Super recept, jen drobné úpravy. Dělaná s meruňkami které sem obalila v cukru se skořicí, pak neklesnou ke dnu. Jinak přidaná žmolenka na povrch, která byla na půl namíchaná hnědym cukrem. Vše dle receptu akorát, tedy sladká.
      Jen pozor jakou máte troubu, tedy teplota a otáčení plechu, nám ze předu nedopejká.

      02.07.2018 21:33:41


    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Tak bohuzel me vsechno ovoce propadalo az na dno a byla takova mazlava a malo sladka, nevim, asi jsem neco udelala spatne.

      12.10.2016 14:52:51

      • Jaja Beky
        Jaja Beky

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Mám vychytávku. Aby ovoce (hlavně v zimě mražené) nekleslo ke dnu, promíchám ho s drobenkou a ta to udrží na povrchu. Kdýž je ovoce hodně kyselé - třeba rybíz - udělám drobenku trochu sladší.

        30.01.2017 15:31:59

      • dáša
        dáša

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        ovoce obalit ve strouhance, neklesne

        21.05.2017 13:33:50

      • Natka Prdí
        Natka Prdí

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        taky dobrý

        25.04.2018 13:51:23


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.