reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 384×

    4,6 2384
  • 45 min

  • 550×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • urunka
      urunka

      výborná i ve vegan verzi :)

      místo vajec banány...

      10.09.2018 17:36:28

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Super recept, rychly a jednoduchy. Vysledek stoji za to!

      27.08.2018 11:55:49

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jako naprostý samouk recept super nic my nekleslo jen jsem měl menší plech takbyla dost vysoká příště to napravím.

      16.08.2018 15:56:35


    • jana Vondrakova
      jana Vondrakova

      hrnickova bublanina

      Perfektni,dala jsem jen trtinovy cukr a ovoce co zahrada dala,ostruziny,broskve,svestky ,jablicka

      09.08.2018 11:37:39

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Tak bohuzel me vsechno ovoce propadalo az na dno a byla takova mazlava a malo sladka, nevim, asi jsem neco udelala spatne.

      12.10.2016 14:52:51

      • Jaja Beky
        Jaja Beky

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Mám vychytávku. Aby ovoce (hlavně v zimě mražené) nekleslo ke dnu, promíchám ho s drobenkou a ta to udrží na povrchu. Kdýž je ovoce hodně kyselé - třeba rybíz - udělám drobenku trochu sladší.

        30.01.2017 15:31:59

      • Natka Prdí
        Natka Prdí

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        taky dobrý

        25.04.2018 13:51:23


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.