reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 381×

    4,6 2381
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

28. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 613 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Pitný režim dětí

28. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

28. 9. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • milena
      milena

      Skvělý recept vyzkoušela jsem, jsem zpokojena

      30.07.2016 11:57:50

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dobrý den. Dneska jsem zkoušela a musim rict, ze je skvela. Mam dve male deti a potrebuji neco rychleho. Tento recept je bleskovy a opravdu dobry. Dekuji
      Pokud se nekomu recept nelibi, tak staci preskocit a nevsimat si. Kritizovat umi kazdy. Zalozte si svuj vlastni recept a uvidite co vam na to lidi reknou.

      26.07.2016 14:20:18

    • Lidunka
      Lidunka

      Dekuji za Vas clasicky recept na bublaninu -se dostal az k nam do Canady.
      S maminkou jsme takovy hodne pekly.
      .V zimnich mesicich se nadstavoval mlekem a pr. do pec.Rozpis nepamatuji.
      Delalo se to " Od oka "
      Neverim vulgarnim prispevkum ???
      Suhlasim s Mushka

      15.07.2016 23:02:16


    • hana
      hana

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      No já nevím, co je to za kuchařku, když tam naháyí nejdřív mouku pak všechno ostatní a zamíchá, zní to jako kdyby vařili pejsek s kočičkou, od takových receptů jdu já osobně dál

      15.07.2016 22:32:48

    • Monika
      Monika

      Bublanina s borůvkami

      Dobrý den,
      v pondělí jsem si přivezla borůvky z chalupy a hledala jsem rychlý recept na nějakou bublaninu. Mám tu sice po babičce, ale je pracný a mě přijde mastná a těžká.
      Tak jsem našla tuhle a byla dost zmatená z komentářů a hlavně z agresivního příspěvku Jirky, který asi vůbec nepochopil, že každý má právo na to přispět se svým uměním do společné hromádky předávaných informací (jen tak mezi námi, nechápu proč svůj recept neuvádí jako samostatný a nečelí potom podobným chytrákům jako je on sám).

      A tak jsem udělala tuhle bublaninu - je rychlá, suroviny dostupné a já si jen trošku uberu cukru. Ale jinak je VYNIKAJÍCÍ. Lehká, buchta a ani moje maminka nepoznala, že je to obyčejná hrníčková chudobka. Pro mě báječné letní řešení pro pečení se vším všudy do hodiny hotovo.
      Dneska je středa a už musím udělat další.

      Skvělá práce - děkuji Monika

      13.07.2016 11:29:58

    • T.
      T.

      Klasická versus hrnková

      Tak jsem dělala Jirkovu odlehčenou variantu a byla moc dobrá. Den poté jsem dělala tu hrnkovou, protože jsem zapomněla dokoupit vajíčka.
      Muž překvapil, prý tahle je lepší, protože tamta byla moc suchá...
      Jo, a Jirko, jestli máte starý klasický recept na piškot a obsahuje prášek do pečiva, pak to taky úplně košer není... ;-)

      09.07.2016 15:40:27

      • JT
        JT

        Re: Klasická versus hrnková

        Dělám něco léta něco podobného, další přísadou je bílý jogurt. Je možné do těsta přidat 1 - 2 hrnky strouhaných jablek.

        12.07.2016 21:02:26

    • Jirka
      Jirka

      Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
      A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
      Dobrou chuť

      23.06.2013 17:28:57

      • klecanda
        klecanda

        Re: No nazdar

        Jirko, děkuju za super recept. Upekla jsem odlehčenou variantu a " byla " moc dobrá, pěkně nadýchaná. recept si kopíruju a schovávám.
        Klecanda

        01.07.2016 07:58:32

      • marketa
        marketa

        Re: No nazdar

        Komentář k No nazdar :) upekla jsem odlehčenou variantu a musim říct, že byla opravdu výborná. Prostě bublanina, kterou si pamatuji od babičky a od maminky.

        06.07.2016 11:06:57


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.