reklama
hledat uživatel
       

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 372×

    4,6 2372
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Monika
      Monika

      hrnková bublanina

      Tento recept dělám už léta, dělá z tohoto těsta i bábovku či beránka. Taky je super udělat si nejdřív z mouky, cukru a Hery (místo oleje) drobenku, dát si hrnek drobenky na stranu, zbytek smíchat dohromady, dát na plech a třeba rebarboru na drobno nakrájenou na to, pak posypat drobenkou... Kdo nezkusil, neuvěří :) Naprosto dokonalé :)

      10.06.2012 11:50:22

    • sealova
      sealova

      rychlé a chutná to skvěle, mě i dvouleté dceři, manžel dostane večer ke kafíčku (dala jsem tam čerstvé třešínky - fakt mňamka)

      08.06.2012 10:55:59

    • igor-krizan
      igor-krizan

      hrnkova bublanina

      ja ji pecu stále a je vynikajicí

      05.06.2012 05:28:14


    • Lucie Bezuchová
      Lucie Bezuchová

      Vážně super rychlá záležitost za pár minut je to v troubě a recept znám, takže vím, že vždycky chutná.

      03.06.2012 12:17:24

    • lfabiankova
      lfabiankova

      neda sa pokazit

      pre nas lave kucharky vdasny recept.neda sa pokazit.hihihi

      03.06.2012 10:37:07

    • gallo (tecka) romi
      gallo (tecka) romi

      hrnkova bublanina

      rada ji zkusim,uz jsem ji dlouho nepapala,jediny problem,ze tady v italii neni polohruba mouka

      02.06.2012 23:11:45

    • Zuzka
      Zuzka

      Výborný recept, rychlá, dobrá a hned je pryč!

      22.05.2012 12:38:54

    • fiser (tecka) klatovy
      fiser (tecka) klatovy

      hrnkova bublanina

      Je výborná akorát sem nedával na vymazaný pekáč ale na pečící papír

      17.05.2012 16:02:28

    • dudato7
      dudato7

      Hrnkova bublanina

      Tady v USA takoveto recepty neexistuji a tak kvituji s povdekem za tento navod...Mouka je zde k dostani jenom hladka, ale i s tou se nechaji delat divy....Preveliky dik....Tomas

      17.05.2012 03:01:52

    • Patrik
      Patrik

      Výborná a nejlepší s rebarborou, mňam :)

      06.05.2012 19:01:15


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.