reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 381×

    4,6 2381
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 756 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • petra
      petra

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      dělala jsem už lepší, tohle má do bublaniny hooodně daleko:)

      09.07.2013 17:03:21

    • MisaK.
      MisaK.

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Je mi úplně jedno, jestli je to olejová buchta nebo bublanina. Je to rychlý recept a navíc vynikající! Udělala jsem ji s meruňkami a jahodami a navrch posypala ještě drobenkou. A je skvělá. Doporučuji! (jen jsem do ní dala míň cukru)

      09.07.2013 11:19:38

    • Maťo
      Maťo

      Hrnek

      Mám dotaz.
      Hrnek = 2dcl???

      08.07.2013 18:31:12


      • Logistik
        Logistik

        To je úplně jedno. Odměřujte všechno stejným hrnkem a hotovo. Jde o tzv. hrníčkový recept. Nepotřebujete odměrku ani váhu. Stačí jeden běžný hrneček.

        09.07.2013 13:25:18

    • suzag
      suzag

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Nám moc chutná.Udělala jsem ji s jahodami a rybízem a je vynikající. Jednoduchá a rychlá :-)

      08.07.2013 12:20:56

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Výýbornáá, jenom doporučuji.

      07.07.2013 14:37:10

    • Dadka
      Dadka

      hrnková bábovka žádná bublanina

      Tak tohle je přesně stejný recept, jako jsem už před lety našla v "České kuchařce" pod názvem hrnková bábovka a s bublaninou to opravdu nemá pranic společného. Bublanina se dělá z těžšího piškotového těsta a tohle je těsto třené, i když ovoce nebo čokoláda se tam dát může taky. Takže shrnuto, sečteno a podtrženo je tohle starý recept navíc opsaný z kuchařky, co měly doma naše maminky a tady ho prezentujete jako vlastní.

      05.07.2013 05:05:49

    • Moneta36
      Moneta36

      Kruci nechtěně jsem dala, že se mi recept nelíbí, nevíte jak to změnit?

      04.07.2013 13:18:35

    • skulinoval
      skulinoval

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Bublanina výborná,taková se mi snad ještě nepovedla :-)

      02.07.2013 15:38:09

    • Roman
      Roman

      je to jednoduchý recept a zvládne to i chlap.

      30.06.2013 09:13:23


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.