reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • skeyne
      skeyne

      je velmi rychlá vláčná naprosto výborná:-)

      18.08.2013 09:45:11

    • taska12
      taska12

      hrnkova bublanina

      jak dlou ho se pect a na kolik stupnu neni to tam nepsany

      16.08.2013 19:38:20

    • Luciferka
      Luciferka

      Hrnková bublanina

      lehká, rychlá, výborná ....

      08.08.2013 22:00:24


    • Little Mishka
      Little Mishka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jelikož jsem totální antitalent na pečení, jsem velice vděčná za tento jednoduchý recept.

      19.07.2013 12:31:20

    • m (tecka) medkova
      m (tecka) medkova

      Výborné v kombinaci třešně - maliny.

      17.07.2013 13:13:01

    • Werunka
      Werunka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      je výborná a místo mléka jsem použila smetanu 12% ;-)

      16.07.2013 13:56:44

    • ramona
      ramona

      k " No nazdar "

      Souhlasím s vámi a díky,že jste to uvedla na pravou míru ...! a myslím,že i ten s vřelou vodou mi chutná více i když ten první pracnější vydrží déle vláčný...! = 10 vajec = 10 sněhových bílků udělá mechovou konzistenci

      11.07.2013 14:15:00

    • petra
      petra

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      dělala jsem už lepší, tohle má do bublaniny hooodně daleko:)

      09.07.2013 17:03:21

    • Maťo
      Maťo

      Hrnek

      Mám dotaz.
      Hrnek = 2dcl???

      08.07.2013 18:31:12

      • Logistik
        Logistik

        To je úplně jedno. Odměřujte všechno stejným hrnkem a hotovo. Jde o tzv. hrníčkový recept. Nepotřebujete odměrku ani váhu. Stačí jeden běžný hrneček.

        09.07.2013 13:25:18


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.