reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • lucie
      lucie

      také sem vyzkoušela a ne vrch sem dala drobenku, nemela chybu :-)

      08.07.2011 08:05:49

    • Majka
      Majka

      Bude zlá, ked nedám vajičko ?

      07.07.2011 18:01:17

    • Petula
      Petula

      Zatím je v troubě, je na ní rebarbora a rybíz, doufám, že se povede.Děkuju za recept!!

      06.07.2011 17:44:38


    • cubajda
      cubajda

      asi jsem jedinej chlap, co ta dy přidá komentář, ale nemohl jsem jinak. Prostě jdu na to. Chci být všestranný muž:)

      05.07.2011 19:10:01

    • ivoma
      ivoma

      jednoduše a rychle

      Perfektní recept pro muže - jednoduše, rychle a super výsledek - ňam ňam :-)

      04.07.2011 15:45:06

    • Vlaďka
      Vlaďka

      Tuhle buchtu s úspěchem pečeme už dlouho, je fakt rychlá a jednoduchá..dokonce jsme z nedostatku času použili těsto na přípravu dortu - jen jsme do něj dali kakao, náplň na šup-šup dort, ale z kakaového pudinku, polili čokoládou a byl výbornej...

      04.07.2011 13:05:43

    • Jenny
      Jenny

      Klidně by tam mohla hladká mouka být, podle mě. Také dávám, jakou mám doma. Odměřovací hrnek se myslí asi ten 250 ml, ale když chci mít víc buchty, nebo vyšší, tak použiji hrnek větší a tak nějak přiměřeně i to ostatní. Já peču v elektrické troubě, tak 40 min. na 180 °.Ale ke konci to už hlídám, natáhnu si minutku a tak po 5 minutách nahlížím přes sklo, abych buchtu nespálila. Dneska jsem pekla 2 velké plechy této bublaniny a je fakt výborná, chválím.

      03.07.2011 16:36:37

    • regeditka
      regeditka

      Tak jsem dnes vyzkousela jak variantu zdravejsi (spaldova mouka, trtinovy cukr, prdopec bez fosfatu atd.), tak i tu puvodni a povedlo se..pridala jsem navic vanicku tvarohu, testo je pak mnohem vlacnejsi!

      03.07.2011 14:18:09

    • MiŠuTkA
      MiŠuTkA

      dala jsem na půl hladkou a špaldovou mouku a bylo to výborný

      02.07.2011 13:51:35


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.