reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 385×

    4,6 2385
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • sabiibundova
      sabiibundova

      Upelkla jsem s třešněmi a rybízem :)

      31.07.2012 18:48:52

    • auris1980
      auris1980

      Hrníčková bublanina

      povedla se,povedla se skvěle.Držela jsem se receptu jen jsem si přidala víc vajec což ničemu neuškodilo a zkusím i dvojitou dávku.ovoce jsem přidala kombinaci angrešt a hruška,Výbvorný!!!! :)

      31.07.2012 10:03:20

    • Galowitz
      Galowitz

      Naučil jsem se vařit teprve před rokem z nutnosti ale bublanina se povedla a je výborná. Při svých schopnostech nechápu jak se to mohlo povést.

      25.07.2012 09:15:05


    • ilcamatyskova
      ilcamatyskova

      do tohoto receptu,můžete přidat copak chcete,třeba mák,kokos,různé ovoce,vše je vynikajíci

      23.07.2012 22:02:10

    • janse007
      janse007

      dala jsem na ni jablka se skořicí a byla boží, rychlá a mňam!

      22.07.2012 15:07:21

    • alvapp
      alvapp

      Je strašně moc dobrá, a jednoduchá, za 3 minuty hotovo. S třešněma, rybízem, borůvkama, malinama, tvarohem. Tvaroh jsem dala měkký s vanilk. cukrem a puding. práškem, na 250g půl sáčku pudingu. Kopečky mezi ovoce, bylo to moc dobrý.

      20.07.2012 21:31:52

    • Jirka
      Jirka

      Díky za recept, povedla se krásně a všem chutnala:-)

      17.07.2012 17:45:51

    • vladantoni989
      vladantoni989

      Upekl jsem to s jahůdkama a paráda...

      16.07.2012 22:03:21

    • Denisa
      Denisa

      Už ji znám a peču několik let, také je dobré dát hned na těsto měkký tvaroh (s mlékem a cukrem) a teprve na to položit ovoce. :))

      11.07.2012 17:39:02

      • Ivajzna
        Ivajzna

        To mě zajímá, jak to děláš? Jakože naliješ těsto a pak na to ještě naliješ tvaroh? Moc si nedokážu představit, jak to u tak tekutého těsta funguje, ale zní to lákavě

        17.07.2012 13:33:49


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.